Актуално

Кампания

„Подари усмивка за Рождество Христово”

IMG_20151210_133832IMG_20151210_170508

В навечерието на най-светлия Християнски празник – Рождество Христово, за 12 поредна година, започваме кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение.
Миналата година заедно с вас, събрахме и приготвихме 180
подаръка за 180 деца!
Доброволците на организацията ще раздават кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината.

Специална благодарност на родителите и децата от българското училище в Дъблин, Ирландия, които и тази година ще ни изпратят 89 кутии с подаръци.


Ще събираме и хранителни продукти за крайно бедни, самотни възрастни хора. За празника няма да имаме хранителни пакети, като дарение от друга организация, така че нека всички заедно да им помогнем!

Отправяме апел към хората със сърце да подготвят кутия с подарък или да купят нещо дребно, което да бъде опаковано с други подаръци и лакомства.


Кутиите или дребните подаръчета за кутии ще се събират в офиса на Фондация „Подари усмивка“ – гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски“ 16 /Бившият магазин Детмаг“/, ет.1 офис 3. от 1.12.2016г. до 10.12.2016г. от 9 до 13ч. и след обяд от 15 до 18часа.


В направата на кутиите вече се включиха потребителите на Дневния център за деца с увреждания и деца от ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Пенчо Славейков“, СУ „Любен Каравелов“ и СУ „Васил Левски“.
За да се направи една от тях, не е никак сложно. Изисква се единствено желание да зарадваш дете, чиито родители не могат да му осигурят подарък. Подготвя се кутия от обувки, която да бъде опакована в подаръчна хартия. Избирате си за какъв пол и каква възраст искате да подготвите подаръка. В кутията слагате неща, походящи за това дете. Даваме списък с примерни неща, които може да съдържа всяка една кутия, дори украса за настъпващите празници. Всичко това може да бъде придружено от лично текстово послание.


1. КУТИЯ ЗА ОБУВКИ
Вземете празна кутия за обувки, стандартен размер, и я опаковайте с хартия за подаръци. Моля, опаковайте капака отделно.
2. МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ?
Определете дали подаръкът ще бъде за момче или за момиче и възрастовата група:
2-4 години, 5-9 години или 10-14 години.
Отбележете възрастта и пола на детето, за което се подготвили кутия, преди да я предадете.
3. НАПЪЛНЕТЕ КУТИЯТА С ПОДАРЪЦИ
Напълнете кутията с разнообразни подаръци, които ще зарадват детето.ИЗПОЛЗВАЙТЕ списъка с идеи за подаръци.


Идеи за подаръци
1.Играчки
Малки колички, топки, кукли, плюшени играчки, хармоника, йо-йо, въже за скачане,книжки, играчки,които издават звуци или светят (добавете комплект допълнителни батерии) и др.
2.Училищни материали
Химикали, моливи и острилка, флумастери, пастели, блокче за рисуване, тетрадка, калкулатор, книжки за оцветяване, линия, триъгълник, детска ножичка и др.
3.Лична хигиена
Четка за зъби, паста за зъби, подходящ сапун, гребен, несери,гъба за баня и др.
4.Други
Бонбони, близалки, дъвки, тениска, чорапи, шапка, шал, ръкавици, слънчеви очила,украса за празниците, ластици и
фиби, часовник, фенерче (с допълнителни батерии) и др.
5.Лично послание
В отделен плик можете да сложите лично послание до детето и снимка на вас или на вашето семейство.
(Ако напишете името и адреса си, детето може да ви пише.)
4. ПРЕДАЙТЕ ГОТОВИЯ ПОДАРЪК
Сложете ластик около готовия подарък и го предайте

МОЛЯ НЕ СЛАГАЙТЕ В КУТИИТЕ:
Употребявани или повредени вещи; играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници;краткотрайни храни; течности и лосиони; лекарства и витамини; чупливи предмети; аерозолни кутии.

Ако нямате възможност да подготвите цяла кутия, може да купите нещо дребно и така да станете част от сглобяването на един подарък.
Приятели, за тези от вас, които не могат да направят кутии, могат да се включат и с парични средства, а ние ще закупим необходимите неща.
Ето и банковата сметка на фондацията:

Обединена Българска Банка – Димитровград
IBAN: BG40UBBS88881000916293

Фондация“Подари Усмивка“

,

www.givesmile.eu
Тел. за повече информация 0885 77 97 42
Наталия Делчева

 

„Моето усмихнато лято“

IMG-c02e32faccff532a3a274bbfb31db326-V   dav

 

Фондация „Подари усмивка“ започва двумесечна лятна работа с децата от община Стамболово. В изпълнение на проект „Моето усмихнато лято“, финансиран от „TELUS International Europe“, доброволци на фондацията ще имат седмични занимания в читалищата в селата, ЦОП-Стамболово. Ще се проведат екскурзии до Музея на авиацията и космонавтиката в Крумово за 150 деца от общината.

 

„Кампания за набиране на доброволци“

Фондация „Подари усмивка“ стартира кампания за набиране на доброволци – младежи 15-29 години, в изпълнение на проект „Доброволците, които променят света“, финансиран от Националната Програма за Младежта. Желаещите ще имат възможност да се включат в обучения и дейности, които фондацията организира. Повече информация може да получите в офиса на фондацията -бул. „Раковски“ 16 , ет.1, офис 3 или на тел. 0885/779742.

Пораснали кандидат доброволци над 29 години няма да връщаме. :)

 

Благотворителен базар за Рождество Христово!


РОЖДЕСТВЕНИЯТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР ще се проведе на 16,17 и 18 декември 2016г. от 11:00 до 20:00ч.в гр. София, МОЛ София, бул.Ал.Стамболийски № 101. Тази година ще бъдем заедно с приятелите ни от ДБМ-Движение на българските майки, на които дължим огромни благодарности за помощта, която ни оказват!

Събраните средства от базара ще се използват за финансиране на проект „Превенция на изоставянето на деца в институция“.
Подпомагаме самотни майки и многодетни семейства, които са затруднени в отглеждането на децата си и има опасност за тях да бъдат оставени за отглеждане в институция.

Снимки в галерията

 

 

„Треска за училище“ 

 

 

 

1239052_10151850630052440_1609423740_n 58682_10151850629727440_1510261769_n

Фондация „Подари усмивка“, – гр.Димитровград, организира кампания за набиране на учебни помагала – „Треска за училище“, с цел превенция на отпадане на деца от училище.
Кампанията ще се проведе от 10.09. до 21.09.2018 г.
Всеки желаещ да се включи в кампанията може да закупи учебни пособия и помагала – раници, тетрадки, блокчета, моливи, химикали, линийки, пергели, боички, скицници, пластелин и други, както и да дари парични средства. С дарените учебни помагала и средства ще бъдат подпомогнати деца от социално слаби семейства, с които фондацията работи.
Даренията си може да оставяте всеки работен ден от 10 до 18 часа в офиса на фондацията – ул.“Г.С.Раковски“ 16 (бившият Детмаг), етаж 1, офис 3.

Фондацията прави такава кампания за поредна година, като част от превенцията на отпадане на деца от училище. Надяваме се и тази година с ваша помощ да помогнем на повече деца да започнат училище с радост и желание.
 

 

Парични средства на сметка:

Обединена Българска Банка – Димитровград
IBAN: BG40UBBS88881000916293

Фондация“Подари Усмивка“

За контакти:
Наталия Делчева – председател на Фондация“Подари Усмивка“
0885 77 97 42

 

 

 

Световния ден на толерантността – 16 ноември

 

Световния ден на толерантността – 16 ноември  отбелязоха фондация „Подари усмивка“ съвместно с димитровградски ученици и потребителите на Дневния център за деца с увреждания. Деца от  ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Пенчо Славейков“, СУ „Любен Каравелов“ и СУ „Васил Левски“ организираха ателие за изработка на кутии за подаръци в Градска библиотека „П.Пенев“. Идеята на инициативата бе да възпита дух на толерантност към децата с увреждания, поясни директорът на Дневния център Ивелина Златева.

Изработените кутии за подаръци ще бъдат предоставени на фондация „Подари усмивка“, която в навечерието на Рождество Христово подготвя подаръци за социално -слаби семейства от община Димитровград.

 

 

АКТУАЛНО