Кампания за набиране на средства за онкологично болната Ирина – майка на 5 деца

Фондация „Подари усмивка“ съвместно с Дарик радио – Хасково проведоха кампания за набиране на средства за онкологично болната Ирина – майка на 5 деца. Включиха се с телевизионни репортажи и от bTV u 7дни.  много хора бяха съпричастни с трагедията на семейството и помагаха с дрехи, материални средства, хранителни продукти и други.

Стотици хора от цялата страна и чужбина дариха средства за лечението й. Неплатените здравни осигуровки на жената с лихвите възлизат на 720 лв. Тези задължения бяха платени, за да получи удостоверение, че правата й са възстановени. Ирина беше настанена в хоспис в гр. Кърджали, където има добри условия и ще се грижат добре за нея.

Изразходваните до момента пари са за закупуване на готварска печка, хранителни продукти, пътни разноски до Хасково на близките й и нужното за постъпването и престоят й в болницата. Събраните 11 147.95 лв. са постъпленията по дарителската сметка и средствата от дарителската кутия в офиса на фондацията, преброени  от 3-членна комисия- 381.81 лв. Те бяха преведени в специално разкрита за целта сметка на организацията, която ще бъде управлявана също от 3-членна комисия, като никой от участниците в нея няма да може да оперира самостоятелно, а единствено в присъствието на поне още един от комисията.

Благодарим на всички хора, които помогнаха на Ирина и децата й!