Кампания „Подари усмивка за Рождество Христово”

20151224_103512IMG_20151229_105716

 

 

В навечерието на най-светлия Християнски празник – Рождество Христово, за 12 поредна година, започваме кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение.

Ще събираме и хранителни продукти за крайно бедни, самотни възрастни хора. За празника няма да имаме хранителни пакети, като дарение от друга организация, така че нека всички заедно да им помогнем!

Кутиите или дребните подаръчета за кутии и хранителните продукти ще се събират в офиса на Фондация „Подари усмивка“ – гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски“ 16 /Бившият магазин Детмаг“/, ет.1 офис 3. от 3.12.2018г. до 14.12.2018г. от 9 до 17ч.

Миналата година заедно с вас, събрахме и приготвихме 180 подаръка за 180 деца!

Специална благодарност на родителите и децата от българското училище в Дъблин, Ирландия, които и тази година ще ни изпратят 89 кутии с подаръци.

Доброволците на организацията ще раздават кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината.

Отправяме апел към хората със сърце да подготвят кутия с подарък или да купят нещо дребно, което да бъде опаковано с други подаръци и лакомства.

За да се направи една от тях, не е никак сложно. Изисква се единствено желание да зарадваш дете, чиито родители не могат да му осигурят подарък.
Подготвя се кутия от обувки, която да бъде опакована в подаръчна хартия. Избирате си за какъв пол и каква възраст искате да подготвите подаръка. В кутията слагате неща, подходящи за това дете.

Даваме списък с примерни неща, които може да съдържа всяка една кутия, дори украса за настъпващите празници. Всичко това може да бъде придружено от лично текстово послание.
1. КУТИЯ ЗА ОБУВКИ
Вземете празна кутия за обувки, стандартен размер, и я опаковайте с хартия за подаръци. Моля, опаковайте капака отделно.
2. МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ?
Определете дали подаръкът ще бъде за момче или за момиче и възрастовата група:
2-4 години, 5-9 години или 10-14 години.
Отбележете възрастта и пола на детето, за което се подготвили кутия, преди да я предадете.
3. НАПЪЛНЕТЕ КУТИЯТА С ПОДАРЪЦИ
Напълнете кутията с разнообразни подаръци, които ще зарадват детето.ИЗПОЛЗВАЙТЕ списъка с идеи за подаръци.
Идеи за подаръци
1.Играчки
Малки колички, топки, кукли, плюшени играчки, хармоника, йо-йо, въже за скачане,книжки, играчки,които издават звуци или светят (добавете комплект допълнителни батерии) и др.
2.Училищни материали
Химикали, моливи и острилка, флумастери, пастели, блокче за рисуване, тетрадка, калкулатор, книжки за оцветяване, линия, триъгълник, детска ножичка и др.
3.Лична хигиена
Четка за зъби, паста за зъби, подходящ сапун, гребен, несесери,гъба за баня и др.
4.Други
Бонбони, близалки, дъвки, тениска, чорапи, шапка, шал, ръкавици, слънчеви очила,украса за празниците, ластици и
фиби, часовник, фенерче (с допълнителни батерии) и др.
5.Лично послание
В отделен плик можете да сложите лично послание до детето и снимка на вас или на вашето семейство.
(Ако напишете името и адреса си, детето може да ви пише.)
4. ПРЕДАЙТЕ ГОТОВИЯ ПОДАРЪК
Сложете ластик около готовия подарък и го предайте

МОЛЯ НЕ СЛАГАЙТЕ В КУТИИТЕ:
Употребявани или повредени вещи; играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници;
краткотрайни храни; течности и лосиони; лекарства и витамини; чупливи предмети; аерозолни кутии.

Пример за хранителни продукти:
Захар, брашно, олио, маргарин, масло, пакетирано сирене, кашкавал, дълготрайни колбаси, консерва, шоколад, курабии и др.

Хранителните продукти да бъдат в срок на годност поне 6 месеца преди изтичането и да не бъдат малотрайни.

Ако нямате възможност да подготвите цяла кутия, може да купите нещо дребно и така да станете част от сглобяването на един подарък.
Приятели, за тези от вас, които не могат да направят кутии, могат да се включат и с парични средства, а ние ще закупим необходимите неща.

Ето и банковата сметка на фондацията:
Фондация“Подари Усмивка“
BG39BUIB98881049295500
BIC: BUIBBGSF
Сибанк Димитровград

www.givesmile.eu

Кутиите или дребните подаръчета за кутии и хранителните продукти ще се събират в офиса на Фондация „Подари усмивка“ – гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски“ 16 /Бившият магазин Детмаг“/, ет.1 офис 3. от 3.12.2018г. до 14.12.2018г. от 9 до 17ч.

Тел. 0885 77 97 42
Наталия Делчева