Кампания „Подари усмивка за Рождество Христово”


Кампания „Подари усмивка за Рождество Христово”

IMG_20151210_170508               IMG_20151210_133832
В навечерието на най-светлия Християнски празник – Рождество Христово, за 10 поредна година, започваме кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение.
Миналата година заедно с вас, събрахме и приготвихме 206 подаръка за 206 деца!
Доброволците на организацията ще раздават кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината.
Отправяме апел към хората със сърце да подготвят кутия с подарък или да купят нещо дребно, което да бъде опаковано с други подаръци и лакомства.

В направата на кутиите вече се включиха потребителите на Дневния център за деца с увреждания и деца от ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Пенчо Славейков“, СУ „Любен Каравелов“ и СУ „Васил Левски“.
За да се направи една от тях, не е никак сложно. Изисква се единствено желание да зарадваш дете, чиито родители не могат да му осигурят подарък.
Подготвя се кутия от обувки, която да бъде опакована в подаръчна хартия. Избирате си за какъв пол и каква възраст искате да подготвите подаръка. В кутията слагате неща, походящи за това дете. Даваме списък с примерни неща, които може да съдържа всяка една кутия, дори украса за настъпващите празници. Всичко това може да бъде придружено от лично текстово послание.
1. КУТИЯ ЗА ОБУВКИ
Вземете празна кутия за обувки, стандартен размер, и я опаковайте с хартия за подаръци. Моля, опаковайте капака отделно.
2. МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ?
Определете дали подаръкът ще бъде за момче или за момиче и възрастовата група:
2-4 години, 5-9 години или 10-14 години.
Отбележете възрастта и пола на детето, за което се подготвили кутия, преди да я предадете.
3. НАПЪЛНЕТЕ КУТИЯТА С ПОДАРЪЦИ
Напълнете кутията с разнообразни подаръци, които ще зарадват детето.ИЗПОЛЗВАЙТЕ списъка с идеи за подаръци.
Идеи за подаръци
1.Играчки
Малки колички, топки, кукли, плюшени играчки, хармоника, йо-йо, въже за скачане,книжки, играчки,които издават звуци или светят (добавете комплект допълнителни батерии) и др.
2.Училищни материали
Химикали, моливи и острилка, флумастери, пастели, блокче за рисуване, тетрадка, калкулатор, книжки за оцветяване, линия, триъгълник, детска ножичка и др.
3.Лична хигиена
Четка за зъби, паста за зъби, подходящ сапун, гребен, несери,гъба за баня и др.
4.Други
Бонбони, близалки, дъвки, тениска, чорапи, шапка, шал, ръкавици, слънчеви очила,украса за празниците, ластици и
фиби, часовник, фенерче (с допълнителни батерии) и др.
5.Лично послание
В отделен плик можете да сложите лично послание до детето и снимка на вас или на вашето семейство.
(Ако напишете името и адреса си, детето може да ви пише.)
4. ПРЕДАЙТЕ ГОТОВИЯ ПОДАРЪК
Сложете ластик около готовия подарък и го предайте

МОЛЯ НЕ СЛАГАЙТЕ В КУТИИТЕ:
Употребявани или повредени вещи; играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници; краткотрайни храни; течности и лосиони; лекарства и витамини; чупливи предмети; аерозолни кутии.

Ако нямате възможност да подготвите цяла кутия, може да купите нещо дребно и така да станете част от сглобяването на един подарък.
Приятели, за тези от вас, които не могат да направят кутии, могат да се включат и с парични средства, а ние ще закупим необходимите неща.
Ето и банковата сметка на фондацията:
Първа Инвестиционна Банка – Димитровград
IBAN: BG87FINV91501000061188
BIC: FINVBGSF
Фондация“Подари Усмивка“, Наталия Делчева
www.givesmile.eu
Кутиите или дребните подаръчета за кутии ще се събират в офиса на Фондация „Подари усмивка“ – гр. Димитровград, бул. „Г.С.Раковски“ 16 /Бившият магазин Детмаг“/, ет.1 офис 3. от 1.12.2016г. до 10.12.2016г. от 9 до 13ч. и след обяд от 15 до 18часа.
Тел. за повече информация 0885 77 97 42
Наталия Делчева